Атлантици: Спрете процедурата за ремонт на МОЧА, обслужвате интереси на Кремъл

Атлантическия съвет на България публикува своя позиция за предстоящия ремонт на паметника на съветската армия в София. Днес районният кмет на чиято територия е монумента  Трайчо Трайков обяви, че по искане на областния управител на София, се очаква ремонт за 390 хил. лв., които ще отпусне правителството.
Ето пълния текст на позицията:

Позиция на Атлантическия съвет на България относно планирания ремонт на паметника на съветската армия в София (М.О.Ч.А.)

Категорично осъждаме стартирането от областната администрация на София на процедура за получаване на 390 хиляди лева от държавния бюджет за ремонтиране на паметника на съветската армия в центъра на нашата столица, по-известен сред българското общество като М.О.Ч.А. (монумент на окупационната червена армия).
Настояваме процедурата да бъде незабавно прекратена, като очакваме назначения от президента Румен Радев служебен министър-председател Стефан Янев да предприеме съответните действия.
Напомняме, че на 5 септември 1944 година СССР обяви война на България, като съветската армия окупира страната ни и с нейната въоръжена подкрепа на власт се установи мракобесният комунистически режим, отговорен за стотици хиляди убити и репресирани българи.
Ако от държавния бюджет, което значи от нашите данъци, бъдат отпуснати пари за ремонта на М.О.Ч.А., това ще бъде гавра с паметта на жертвите на комунистическия терор и предателство спрямо свободна и независима европейска България, член на НАТО и ЕС.
Ако служебният кабинет се съгласи тази сума да бъде отпусната от държавния бюджет за ремонт на М.О.Ч.А., това ще бъде символен знак и към нашите съюзници от НАТО, че руското влияние в България е все още силно и че страната ни си остава "белязана" територия за Кремъл.
Ако служебното правителство допусне процедурата за ремонта на паметника на съветския окупатор да се осъществи, това ще бъде акт на национално самоунижение и поредното чинопрекронно навеждане пред Москва. Нещо повече - това би било опит на президента Радев с държавни пари да подкрепи предизборната си кампания, като с този акт търси да привлече на своя страна носталгични русофилски настроени избиратели, под благоскланния поглед на руското посолство.
Този монумент на националното ни унижение не може да бъде ремонтиран и реновиран, а единствено и само премахнат!