Борисов: Войната ще продължи дълго и ще има сериозни последици

Бойко Борисов

Бойко Борисов

"Войната ще продължи дълго и ще има сериозни последици", заяви в Хисаря лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който критикува и поведението на управляващите у нас – както по отношение на позициите им за кризата, така и за гласуването на бюджета за тази година.

"Министърът на отбраната, който ти е бил премиер, каза: "Ако някой ми иска оставката – ще се развали коалицията и ще падне правителството". Така го напляска. В кой един глас говорят?  Декларация срещу войната – предложена от нас, подкрепена от системните партии - БСП казаха "йок". В бюджета няма нищо. По наше предложение – и го подкрепиха само ДБ и ДПС - да не даваме пари от бюджета на военно промишления комплекс на Русия. ПП го отхвърли. Извинявайте, нали щяхме да сме в един глас с ЕС?", заяви председателят на ГЕРБ в Хисаря.

По думите му, всичко това показва, че управлението е нестабилно.

Борисов прогноза, че конфликтът в Украйна ще премине в гражданска война.

"Война в 21 век, чудовищна война - с ракети, танкове! Президентът Радев като военен я приключи, каза : "Русия победи - до ден, два, три този процес ще свърши." Аз твърдя, че няма да свърши и дано пак не съм лошия пророк. Туризмът - какво се случва в него? Сто пъти слушам как щели да помагат на туризма, да настаняват бежанци в хотели, а бе хора, тук става дума за стотици хиляди туристи. Става дума за военен конфликт в Черно море, спрени полети над въздушното ни пространство, с какво ще ги докарате тези туристи?" - каза Борисов.