БСП подкрепя за кмет на Варна тежък русофил, бит от Марешки

Подкрепата за Костадинов е поредното доказателство, че социалистите начело с Нинова са в тежка криза

Костадин Костадинов

Костадин Костадинов

Градската конференция на БСП във Варна е взела решение да подкрепи за кмет на града лидера на крайно дясната русофирската организация „Възраждане” Костадин Костадинов. За това се похвали във фейсбук самият мераклия за градоначалник на морската столица.

Ето какво написа Костадинов на личната си страница:
„Решението на градската конференция на БСП във Варна да бъда подкрепен като независим кандидат за кмет на града определено изненада много хора. Тъй като от 2 дни вече събирам подписи за регистрацията си на центъра на града, мога да кажа, че моите съграждани още не могат да повярват, че това се случва, защото по този начин е сигурно, че във Варна, иначе отдавна отписана и продадена на управляващото статукво, ще има балотаж, който ГЕРБ и присъдружните му партии, структури и криминални групировки ще загубят. Ще се изразя много слабо ако кажа, че има ентусиазъм:) Масовото мнение на варненци е, че харесват това, което правя, и защитават каузите на Възраждане, но досега са смятали, че сме слаби и няма да можем да спечелим изборите. Е, от два дни насам това не е така:)
Подкрепата за мен от страна на Възраждане, БСП и още 8 други партии дава кураж на нашите съграждани, че в нашия отдавна продаден на управляващата мафия град може да се случи изненада. Като онази през 1999 г., след която започна сриването на правителството на СДС, или като онази през 2013 г., която помете първото правителство на ГЕРБ. Гледам как пред нашия пункт пред Операта се редят хора на опашка, за да се подписват, и как непознати настояват да взимат бланки за подписи, за да събират самите те. Само за 4 часа събрахме повече от 300 подписа:) Мина един човек, който ми каза, че не споделя моите идеи, но ще гласува за мен:) Когато, изненадан от думите му, го питах защо, той ми отговори, че ме смята за честен и последователен експерт - нещо, което не може да каже за моя опонент от ГЕРБ. И заключи, че на местни избори не гласувал за идеология, а за личност:)
Ето защо и моите опоненти са уплашени:) Варна има бюджет от 250 млн лв - представяте ли си да изтърват такава апетитна хапка за крадене? Нещо повече, представяте ли си да допуснат неконтролиран и независим политик като мен начело на такова знаково място като кметския пост във Варна? Драги сънародници, това за тях ще бъде тих ужас и сбъднат кошмар:) Ето защо са нормални платените негативни реакции и опитите да не получа в крайна сметка силната подкрепа от другите политически сили. Защото ще ви го кажа много просто - спечелването на кметската надпревара в морската столица ще е началото на революция в България. Изведнъж ще се окаже, че не всичко е наредено, не всичко е предопределено, не всичко може да се купи и продаде. Оттам насетне превръщането на нашия град, а и на нашата Родина, в нормални и спокойни места за живеене, създаване и отглеждане и на деца, ще бъде само въпрос на време. Защото аз не съм сам - такива като мен има из цялата страна. Ето това е, което най-много ужасява управляващия тоталитарен режим на ГЕРБ.
За да стане това, са ми нужни само две неща - вашата вяра и вашата подкрепа! Всичко друго си го имам:) Подкрепете ме, и заедно ще успеем!
Защото заедно можем всичко!”, призовава Костадинов.

Топлата връзка между „Възраждане” и БСП е от преди две години, след като на 1 май Нинова и Костадинов застанаха рамо до рамо на протест срещу управляващите. По-късно Костадинов организираше русофилски агитки в подкрепа на Румен Радев, а миналата Коледа нападна българите, че не харесали новогодишната елха на посланик Макаров.
До сега Костадинов е сменил няколко партии, но стана истински популярен, след като беше бит от депутата Васелин Марешки. Партията „Възраждане” пък е новият любимец на Руското посолство, което я и финансира, твърдят рубладжии.
Подкрепата за Костадинов е поредното доказателство, че БСП начело с Корнелия Нинова е в тежка криза и дори за най-големите градове на страната не може да извади автентични социалисти, а и се налага да се крие зад хора от маргинални партии и независими.

kostadinov_fesee.jpg