Сачева: Писна ни да ни изнудват с лошо законодателство, не можем да поздравим Петков, че заобикаля решение на НС

Все още има хора в парламента, които не знаят за какво са там

Деница сачева

Деница сачева

"Нямам притеснения, че ще бъде намален броят на депутатите в район Добрич, от където съм избрана. Вярвам, че избирателите ще гласуват за политики и за хора, които ще им свършат работа". Това заяви депутатът от ГЕРБ-СДС Деница Сачева пред БНР.

"Парламентът прие промени в Закона за социално подпомагане, който е е част от Плана за възстановяване. На практика се увеличава с 22% помощта за хората, които имат нужда. Децата, които учат в частни училища, вече също ще могат да получават еднократна подкрепа в началото на годината. В Народното събрание продължаваме да имаме политици, които се занимават с маркетинг, с разделителни линии и не знаят за какво са там. Идеята не е да унищожиш този, който мисли различно от теб, а да се намират обществено полезни решения", каза още Сачева. 

"Усилията за борбата срещу корупцията са непрекъснат процес. Непрекъснатото рушене на авторитета на институцията работи "за" корупцията. Политиката на ГЕРБ удари сериозно олигарсите, някои от които са извън страната. Закриването на специализираното правосъдие даде индулгенция на организираната престъпност. Промените в НПК бяха внесени на 30-и декември миналата година. По време на разглеждането им лидерите на ПП дори не бяха в залата. Нека да видим кой търси удобния виновник, че промените не са финализирани. Правеха се маневри за заблуждение на обществото. Писна ни да ни изнудват да приемаме лошо законодателство, за да слагаме популизма в опаковка на почтеност. Ние ясно сме заявили нашето желание за конституционна и съдебна реформа. До този момент чуваме само гръмогласни твърдения. Самите лидери отсъстват, когато се говори за НПК, а в същото време е много важен и трябва да се отнасяме сериозно към него. Защо например главният прокурор не разследва "Джемкорп" и Кирил Петков? Ние също искаме да видим по-сериозни действия от страна на прокуратурата. Кирил Петков няма как да бъде политик с тефлоново покритие. Ние изнасяме факти. Имаме потвърждение за посредниците за въоръжаването на Украйна. Имаме потвърждение и от служебния кабинет за този 1 лв. за горивата. Категорично Украйна трябваше да бъде подкрепена, но по прозрачен и достоен начин, без посредници. Сега за какво трябва да бъде поздравен Кирил Петков - че е заобиколил закона и решението на парламента, действал е зад гърба на коалиционните си партньори, след което излезе една платена статия. Това е хитрост. Ако Кирил Петков беше смел, щеше да внесе предложение за въоръжаване на Украйна и щяхме да го подкрепим в парламента", коментира бившият социален министър.