Диалогът Пеевски-Денков продължава: Да ме номинират още днес за премиер

Делян Пеевски

Делян Пеевски

"Ако признава, че не могат да се справят, ако не съзнават какво трябва да направят, за да управляват държавата, да ме изберат за премиер. Аз няма да избягам от отговорност и мога да се справя. И ще работя винаги за хората. Очаквам номинацията им още днес", заяви председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски в прессъобщение.

"Премиерът не е научил най-важния урок на властта - че тя е в името на хората, а не за личния му комфорт. И му препоръчвам да не се заиграва с шегички, а да работи. Така Делян Пеевски, председател на ПГ на ДПС отговори на министър-председателя за забележката, че сняг не се чисти онлайн", подчерта Пеевски.

"Изненадваща е изненадата на Министерски съвет и конкретно на министър-председателя от това, че първият за годината сняг наваля в края на ноември. С недоумение научавам, че г-н Денков е свикал извънредно заседание на МС онлайн. Искам да се обърна към премиера: сняг онлайн не се чисти. Нито се отстраняват аварии на електропреносната мрежа в онлайн заседание на МС", каза още той. 

"Хората очакват от изпълнителната власт да бъде до тях, когато е трудно и да им решава проблемите. Призовавам министър-председателя, който непрекъснато спори, че той е премиерът на правителството, да докаже това", подчерта Пеевски.

"Да напусне топлия и уютен кабинет, заедно с министрите да бъде там, в снега, където хората бедстват и да направи необходимото така, че минимална снежна покривка да не се превръща в бедствие за хората и държавата - без ток, с непроходими пътища и прекъснати комуникации", призова председателят на ПГ на ДПС.

На критиките премиерът Денков отговори така: „Не знам как си представя Пеевски ролята на премиера, аз го призовавам, ако иска, той да излезе със снегорин, лопата и да почисти снега. Ролята на институциите е да видят къде има нужда от допълнителна подкрепа и да я осигурят”, посочи министър-председателят.