Докато светът скърби за Навални, Румен Петков и депутати от "Възраждане" се прегръщат с кремълски политици

Румен Петков и Василий Иконников

Румен Петков и Василий Иконников

В дните, когато целият демократичен свят скърби и е възмутен от убийството на Алексей Навални от кремълския режим делегация от депутати от "Възраждане" и председателят на АБВ Румен Петков, който също навсякъде е представян като български депутат, е била в Москва за участие във форум на кремълската партия "Единна Русия" за "Борба със съвремения неоколониализъм". 

Във форума, проведен от 15 до 17 февруари тази година са участвали, освен Румен Петков, който е произнесъл реч за "колонииализма на САЩ", депутатите от "Възраждане" Ангел Жеков Георгиев, Владимир Маринов Маринов, Коста Георгиев Стоянов.

По информация на ТАСС, която отразява участието на "делегацията на АБВ", Петков е представил "декларация по политико-правните аспекти на противодействие на съвременния неоколониализъм", а неговите колеги са заявили "позиция по въпросите на противоправната намеса във вътрешните работи на съвременните държави".

Петков, навсякъде представян като депутат, заедно с представителите на "Възраждане" се е срещнал и с двама руски депутати, единият от които - Василий Иконников - пред български народни представители си позволява да коментира, че българското правителство е съставено "с прякото участие на външни сили".
От своя страна Румен Петков нарича поведението на правителството ни "неадекватно".

Днес пък на официалния сайт на Дипломатическата академия е публикувана информация да посещение на делегация от партия "Възраждане", която е в Русия също по покана на "Единна Русия".

По време на срещата ръководството връчило на членовете на делегацията новата Концепция за външна политика на РФ и им предложило да подготвят публикации са списанието на Дипломатическата академия.

За тези посещения няма информация от "Възраждане", но пресцентърът на АБВ е разпространил информацията, публикувана от някои медии в България.

vuzrajdane-moskva-1-2.jpg