Доц. Момчил Дойчев: България е в тежка изолация, мълчат дали Радев е канен за срещата с Байдън в Полша

Момчил Дойчев,

Момчил Дойчев,

Путин няма да спечели тази война, ще я загуби защото целият цивилизован свят подпомага Украйна. Ще я загуби не само морално, но и военно-политически. Това е една престъпна война, и тези, които я предизвикаха ще бъдат изправени пред съд. Това обяви по Нова ТВ съпредседателят на Атлантическия съвет на България доц. Момчил Дойчев.
Той акцентира, че в Украйна влиза нова тежко западно оръжие и това трябва да даде знак на Путин, че  да напусне териториите, които е окупирал, защото провалената му армия ще бъде просто пушечно месо.

Как ще се развият събитията в перспектива е много интересно. Днес се очаква важно изявление на Путин, да се обърне към двете камари Думата. Какво ще бъде посланието, само може да се гадае, констатира Дойчев.

Той изтъкна, че в тази сложна ситуация е позорно поведението на нашия военен министър, който отказва да изпраща оръжие на Украйна. Според него позорно е и поведението на президента Радев по тази тема.

 България изгуби милиони и милиарди долари. Можехме да се превъоръжим, да получим модерно американско оръжие, ако бяхме дали старото си съветско оръжие на Украйна. Това е национално предателство. Защо Радев като е миролюбец не отиде в Киев, защо не каза на Путин – напуснете Украйна, спрете агресия, която започнахте. България днес е в изолация, даже не се знае дали сме поканени в Полша на срещата на държавите от източния блок с Байдън, която е предвидена за днес, акцентира политологът.