Ген. Бен Ходжис: Русия трябва да бъде разгромена! (видео с дублаж на български)

Ген. Бен Ходжис

Ген. Бен Ходжис

В ексклузивно интервю за предаването „Видимо и Невидимо: Контрапропаганда“ с водещ Светослав Нахум, бившият главнокомандващ на армията на САЩ в Европа ген. Бен Ходжис коментира развитието на войната в Украйна през 2023 г., измеренията на руската ядрена заплаха за света, важността на България за Кремъл като врата към Балканите и имперските планове на  Москва за региона. 

Според американския генерал, отговарял дълго за сигурността на Европа, България е изключително важна, ключова част от региона на Черно море и зоната за сигурност на Балканите между Черно и Адриатическо море. Затова Съединените щати заедно с гръцките съюзници са разработили инфраструктура, с помощта на която да доставят енергийни ресурси и стратегическо отбранително оборудване на север към Балканския регион. Русия е силно заинтересована от нестабилността на Балканите, за да създава проблеми на съюзниците от НАТО и за членовете на ЕС в региона и да отвлича вниманието от Украйна. Кремъл ще се опита и да ограничи възможностите за по-нататъшна западна интеграция на Сърбия, Косово и други нации в региона. Сега е моментът България да инвестира повече във военна инфраструктура, съветва ген. Ходжис.

Повече няма да има „бизнес както обикновено“, единственият изход от войната е пълен разгром на Русия в Украйна, трябва да има международен трибунал за сегашната клика на Путин в Кремъл, категоричен е генералът. 

Ще се намеси ли НАТО във войната? Какъв е новият план на САЩ за развитие и защита на зоната на Черно море? Гледайте  първото за българска медия интервю на ген. Ходжис, за да разберете!  
Интервюто с ген. Ходжис е на български език: