Калин Димитров: "Българският камион" е сценарий на ФСБ, в България има традиционно снишаване пред Москва

Калин Димитров

Калин Димитров

Замесването на България в сценария с "българския камион" е активно мероприятие на руското контраразузнаване ФСБ - наследник на КГБ, каза в предаването "Контрапропаганда" с водещ Калин Манолов военният експерт Калин Димитров.  Сценарият е като преписан от книга на Том Кланси, в живота нещата се случват по доста по-прост начин. Но това мероприятие има и политическа цел и тя е дискредитация на целия Алианс чрез България. Русия от самото начало твърди, че воюва не с Украйна, а с НАТО, и замесването на страната ни "доказва" тази кремълска теза. България е избрана, защото е много "ниска топка", защото службите ѝ са "пробити", а политиците на власт в момента - зависими от Русия. Ако аз бях на тяхно място, щях да им отговоря (на руснаците, б.ред.): "Много бихме се радвали да сме участвали във взривяването на моста, но за съжаление не сме".

Елеонора Митрофанова плаче да бъде обявена за персона нон грата,

но не е, защото имахме  съмнителното щастие до май да ни управлява една коалиция, в която влизаше една от най-проруските партии в България, а сега ни управлява временно правителство на един доста пропуски президент, заяви Калин Димитров. Според него в самото начало на работата на следващия парламент про атлантическите партии трябва да излязат с декларация, че България ще предостави оръжие и боеприпаси на Украйна, но тази декларация трябва да е изпипана така, че да бъде изпълнена и от този служебен кабинет, ако приемем, че 48-то Народно събрание няма да може да състави правителство. 

Много е важно и да бъде осъществен мащабен мониторинг на работещите в службите за сигурност от гледна точка на тяхната "пробитост" спрямо Русия - така наречената "проверка за интегритет". Това може да стане много лесно, тъй като предполагам, че нашите съюзници мониторират доста неща и ще ни окажат нужната помощ, каза в заключение военният експерт.

Вижте цялото интервю с Калин Димитров: