Калин Стоянов: Не приемам и не толерирам никакви форми на насилие, на 100% съм с премиера Денков

И аз съм за обстоен анализ на отделните случаи на насилие

Калин Стоянов. Снимка: БНЕС

Калин Стоянов. Снимка: БНЕС

Не толерирам и не приемам никакви форми на насилие както срещу полицаи, така и срещу протестиращи. Ясно се разграничавам от всякакъв вид произвол.

Това заяви министърът на вътрешните работи Калин Стоянов.

Вътрешният министър съобщи, че е разпоредил ускорени вътрешни проверки и мерки за превенция, за да не се допускат в бъдеще подобни случаи.

Аз съм на 100% с премиера Денков за обстоен анализ на отделните случаи на насилие по време на протеста срещу Българския футболен съюз (БФС), категоричен е Стоянов.

Министърът на вътрешните работи поздрави всички служители на МВР, които съвместно и отговорно са си свършили работата по време на протеста миналия четвъртък.

Бяхте обиждани, провокирани по всякакъв начин, удряни с камъни, изблъскаха ви с горящи контейнери, но въпреки това се справехте, отбеляза Стоянов и благодари, че полицаите не са допуснали погром в центъра на София.

Вътрешният министър е категоричен, че е недопустимо "някой да се меси в работата на МВР, както направи Кирил Петков". Той добави, че не приема да се дават присъди от телевизионни студиа, като подчерта, че всеки е невинен до доказване на противното.

Очаквайте подробности.