КОД: Предприеме действия за създаване на десен проевропейски консервативен съюз, който да се яви с единна листа на избори

Евроатлантизмът е използвана като външнополитически параван за разграждане на демократичната държава по олигархичния модел на Путин, констатират от партията

Лидерът Петър Москов по време на форума

Лидерът Петър Москов по време на форума

Вчера в София се проведе 4-то Национално събрание на партия КОД. Участниците във форума приеха Резолюция, посветена на най-важните вътрешно и външно политически процеси.

Ето и пълния текст на Резолюцията:

Националното събрание на КОД оценява деветмесечното управление на България като:
1. Ляво в икономически план. Икономическите и социални политики, провеждани от това управление са проинфлационни и увеличаващи задлъжнялостта. Харченето на все повече пари не води до подобряване на качеството на живот, инфраструктурата и ефективността на публичните системи на образование, здравеопазване и сигурност. Определяме управление, което води такива политики като социалистическо, забавящо развитието на страната и безотговорно пред бъдещите поколения. 

2. Заявените цели на това управление за борба с корупцията бяха заменени с легитимиране на най-големите корупционни политически фигури. А борбата с корупцията се оказа борба за място в нейните схеми. 

3. Емблемата на евроатлантизма е използвана като външнополитически параван за разграждане на демократичната държава по олигархичния модел на Путин.  

Четвъртото Националното събрание на КОД изразява притеснение от това, че парламентарната опозиция на това управление предлага откровенно ляв и антиевропейски дневен ред. Изразяваме убеждението си, че излизането от омагьосания кръг между либерална олигархична сглобка и лява антиевропейска алтернатива изисква формирането на силен десен политически субект. 

Четвъртото Национално събрание на КОД констатира опит за подмяна на българския проевропейски консерватизъм с леви антиевропейски, проевразийски политически проекти. 
„Европейската народна партия“ (ЕНП) отстъпи от десните позиции за защита на интересите на работещите и предприемчивите и се превърна в проводник на най-якрките леви либерални политики на континента. В тези условия, десните консервативни европейски партии остават единстдвения реален защитник на интересите на истинските производители на националното богатство, ефективните икономически решения, ценностите, върху които е изградена европейската цивилизация и демокрацията. Европейският съюз може да бъде силен само като съюз на силни и проспериращи национални държави с общи ценности, общ икономически интерес и обща сигурност. 
На предстоящите Европейски избори, десните консерватори трябва да дадат битка на ляво-либералното европейско управление за защита на демокрацията, пазарната икономика, свободата на мисълта и свободата на словото. 

Пред настъплението на глобалния финансов капитал, десните консерватори трябва да защитят националната държава и възможността за икономически просперитет в нейните рамки. 
С тези основания, 4-то Национално събрание на КОД приема следните решения:
1. Потвърждава основните политически позиции на партията и определя КОД като дясна консервативна опозиция на управлението. 
2. В контекста на предстоящите избори за Европейски парламент, Националното събрание на КОД възлага на Националното ръководство да предприеме действия за формирането на десен проевропейски консервативен съюз, който да се яви с единна листа на тези избори.