Мая Манолова отново "на старта": Ще има нов политически проект

Мая Манолова

Мая Манолова

„В ХХI век да започне да гасне уличното осветление след 20:00 часа е тревожно. След това може да започне и токът в домовете на хората. Хората имат проблем да си платят тока, парното и хранителните продукти. Хората вече живеят ден за ден. Изправени сме на социално цунами“, заяви лидерът на "Изправи се БГ! Ние идваме!" Мая Манолова пред бТВ.

Според нея властта се занимава с всичко друго, но не и с тревогите на хората.

„Няма държава в Европа, която да не се зае с незабавна компенсация, за да не създават такива тежки дисбаланси в сферата на енергетиката“, каза още тя.

„Беше извършена промяна в КЕВР. Сега новото ръководство встъпва с много по-голям бюджет. Може би трябва да платят загубени дела, свързани с Ковачки. Може би правят опит да плащат през КЕВР, за да не събират допълнителни пари от хората“, коментира тя.

„Не е нормално първият законопроект да се занимава единствено със състава на КЕВР. Можеше да се определят енергийно бедните и те да бъдат подкрепени или да се подпомогне бизнесът. Може да има преференциална цена за домакинствата до определен праг. Друго, което може да се направи е от енергийния микс на АЕЦ „Козлодуй“ да се пренасочи евтиния ток към вътрешния пазар, вместо да се трупат свръхпечалби“, предложи Мая Манолова.

По думите ѝ над милион български пенсионери са ощетени от социалното министерство и НОИ.

„Ние сме на ръба на кратер, от който ще изригне вулкан от социални проблеми. Има нужда от нов социален проект, който да защити хората. Водят се разговори в момента. В него ще се включат различни формации. Аз няма да съм лицето му. Търси се широко обединение. БСП не са двигател на тези процеси“, заяви тя във връзка с новия политически проект.