"Не сме неутрални" - шествие в София в подкрепа на Украйна

Снимка: Архив

Снимка: Архив

Мирно шествие в подкрепа на Украйна под наслов "Не сме неутрални" започва в София

То започва от площад "Александър Невски".

Гражданите и гостите на София, дошли да изразят подкрепата вече се събират пред храма. В ръцете си някои от тях носят украински знамена, а други са метнали на гърба си българския флаг. 

Началната точка на шествието е избрана неслучайно. Заставащи зад сградата на парламента, демонстрантите настояват депутатите да вземат категорична позиция във връзка със събитията в Украйна.

След това шествието ще се отправи към Руския културно-информационен център. Организаторите призоваха през социалните мрежи демонстрантите да оставят там свои стари обувки, както е сторено в други страни, в памет на жертвите в Украйна. След това протестиращите ще отидат и до сградата на Българската национална телевизия, за да са сигурни, че събитието ще бъде отразено. 

Очаквай се шествието да завърши пред Паметника на Съветската армия, който в анонса на събитието фигурира като "МОЧА" (Монумент на окупационната червена армия - б.р.). 

Организаторите на проявата посочват, че са шокирани от всичко, което научават за стореното от руската армия в град Буча в Украйна и околностите на Киев през последните седмици. 

Организаторите на събитието искат страната ни да изпрати и военна помощ в Украйна.