Никола Григоров: В Македония от 1913 г се упражнява див и вардарски геноцид спрямо българите (видео)

Никола Григоров

Никола Григоров

„Когато през 2005 г. издадох първата книга на Янко Гочев „Руската империя срещу България“ много хора ме счетоха за луд, че съм издал такава книга, защото в тази книга са показани може би 90% от истините, които днес не се знаят и не се преподават в нашите училища и защото съм показал тези истини. За моя радост от 2005 г. досега истинското отношение на русия към България вече не е тайна. Мисля че вече 70-80% от българите знаят, така че аз съм доволен, защото много работи са свърших лично, второ много хора се пробудиха.“, казва Никола Григоров, гост на Васил Данов в предаването „Видимо и невидимо: Абордаж“. Никола Григоров е автор и дългогодишен водещ на телевизионното предаване „Сите българи заедно“. Издател е на десетки заглавия за най-значимите събития и личности в новата ни история, песнопойки и сборници със стари и нови песни от Македония. Той е непримирим борец за българската кауза в Македония, Сърбия и Гърция. През 2008 г. Н. Григоров откри гроба на умишлено забравения герой от Първата световна война ген. Иван Колев, със собствени средства го извади от пръстта, възстанови паметника му и го превърна в място за всенародно поклонение.

Според Н. Григоров много европейски дипломати от най-високо ниво подкрепяха Северна Македония за приобщаването ѝ в ЕС до преди няколко години, такива като Урсула фон дер Лайен, Габриел Ескобар, Оливер Вархей, Еманюел Макрон. „След това има едно малко отстъпление от подкрепата. Европейските лобисти на престъпниците в Скопие, малко се свиха в черупката си.“

„Изрично е казано в Конвенцията за геноцида - когато се създават условия за унищожаването на дадена националност, това е геноцид. В Македония умишлено се създават условия. Първо ги няма в устава (Конституцията – б.р.), второ - напук на всичките договори, които са подписвани - международни конвенции, договори за Правата на човека, Хартата за правата на човека, българите от Македония нямат елементарни човешки права. Значи това е геноцид. След като създаваш условия за унищожаване на даден народ, след като е престъпление да се обявиш за българин, след като е притискан по всякакъв начин - унищожават му се книгите, вестниците.“, казва Н. Григоров.
„Още в сключването на Ньойския договор е записано – права на малцинствата. Всичките тези македонски лобисти са забравили даже и не си четат собствените документи (Хартата за правата на човека, Европейската конвенция за защита на правата на човека и основните свободи – б.р.). За да влезе една страна в ЕС тя трябва да отговаря на Копенхагенските критерии. В момента Македония не отговаря на Копенхагенските критерии, те не отговарят и на една запетайка от тези критерии.“, категоричен е Никола Григоров.

Повече за интересите на русия в Македония и за договора от 1893 г. между русия и Франция, за икономическите зависимости на Западна Европа от русия, за фонд „Лобиране“ на РСМ, защо нашите политици не ползваха за рамка гръцкия договор със Северна Македония – отговори на тези и други въпроси ще получите от видеото: