Николай Малинов: Без Русия България не може да оцелее в този сблъсък на цивилизациите, кой ще ни пази от Турция?

Николай Малинов

Николай Малинов

Напуснах БСП на един пленум. Тогава казах, че цивилизационният избор сме направили преди 1300 години с избора на кирилицата и на славянството. НАТО и ЕС не са цивилизационен избор, това не ни прави по-малко или повече българин в нашата страна.  Това обяви по БНТ лидерът на русофилите и кандидат за депутат от проруския "Ляв съюз за чиста и свята република" Николай Малинов. Той развя пропагандните мантри, че без Русия България не може да оцелее в този сблъсък на цивилизациите.

Как ще запазим своята славянобългарщина. Историята ни е подсказала, че Русия ни е дала държавност преди 150 години. Кой ще ни пази от нападки от членки на НАТО, например Турция, която е заплаха за България. Думата на България не тежи, ето случая с налагането на санкции по закона „Магнитски“, това да се решава от българския съд, а не от САЩ. Ние не можем да делим българите на мутри и талибани, на престъпници и добри, съдът трябва да го каже, кой какъв е, обяснява Малинов.

Той е подсъдим за шпионаж в полза на Русия, но твърди, че обвиненията срещу него били несъстоятелно, защото всичко бил казал в своите книги и статии. Малинов се обяви и против изгонването на руски дипломати от нашата страна, защото те отговаряли за военно техническото сътрудничество и за ремонта на старите съветски бойни самолети. Сега ще  ремонтираме изтребителите си не в Русия, а в Полша и Чехия и ще губим милиони от това, твърди русофилът, без да обясни как ще се калкулират загубите. 

Николай Малинов отново обяви, че БСП не е лява партия, но в бъдеще можело да се мисли за обединение, ако се върнат в лоното на чистите ценности. "Ляв съюз за чиста и свята република"  бил бъдещето на родното ляво, защото в редиците на съюза бил и Жан Виденов. Той не паднал от власт заради зърнената криза и инфлацията, а защото отказа бомбардировките над Югославия, защото изгони Сорос от кабинета си, изгони и „Филип Морис“, пропагандира Малинов.