Новогодишният концерт в София: Без фойерверки и с КПП-та

Градският транспорт ще бъде с удължено работно време

На концерта на Нова година в София ще има светлинно шоу и няма да има фойерверки, съобщи на брифинг заместник-кметът на столицата Надежда Бачева.

"Имам удоволствието да поканя жителите на София на новогодишния концерт на 31 декември, който ще започне в 21:30 часа“, каза Бачева.

Тя призова хората да се въздържат от използването на пиротехника. “Знаете колко много фойерверките смущават животните, малките деца и хората с увреждания“, обясни Бачева.

Музикантът Свилен Ноев от групата „Остава“ обяви, че за музиката ще се погрижи както той, така и Дони и Нети и певицата Криста. „Концертът ще свърши към 1:00 часа след полунощ, така че нека софиянци да заповядат“, каза още изпълнителят.

“12 общински служители ще се грижат за сигурността, а граждани, които са във видимо нетрезво състояние няма да бъдат допуснати на концерта. Граждани с пиротехника и стъклени чаши и бутилки няма да бъдат допуснати през КПП-та, които Столична община организира“, обясни директорът на АПП на Столична община Красимир Димитров.

Той посочи, че градският транспорт ще бъде с удължено работно време. „Предвид строежа на сцената към 16 часа на 31-ви декември ще бъде ограничено движението по бул. цар Освободител, през останалото време движението ще бъде възпрепятствано само в едното платно по булеварда, за да може да се изгражда сцената“, каза Димитров.

Ще се следи за съмнителни субекти, за хора, които носят обемист багаж, стъклени бутилки и други опасни предмети

200 полицейски служители ще бъдат ангажирани с опазването на реда, като в 16 часа на 31-ви декември освен ограниченото движение по цар Освободител, но и в прилежащите улици от Раковска и площад Независимост ще бъде спряно пътното движение, заяви началникът на сектор „масови мероприятия“ към СДВР и главен инспектор Иван Георгиев.

„Колегите ще изградят периметър около площад Батенберг. Този периметър ще бъде с полицейска лента и парапети, като на тях ще бъдат разположени полицейски служители. От 16 часа ще има охрана, като гражданите, желаещи да посетят събитието могат да го направят до 19 часа, като ще бъдат пропускани през шест контролно-пропускателни пункта“, обясни Георгиев.