Огнян Минчев: Хазартът е проказа, но мерките на държавата да не са битка срещу един бос, за да отиде бизнесът му в ръцете на друг

Огнян Минчев

Огнян Минчев

Категорично подкрепям всяко ограничаване или забрана на хазартните игри на територията на България. Това изтъква в свой коментар политологът Огнян Минчев.

Преди ден лидерът на НФСБ Валери Симеонов обяви, че е внесъл законопроект, с който лотариите стават изцяло държавен монопол.
 Хазартът е проказа - той руши човешки съдби също толкова ефективно колкото наркотиците, алкохолизма и мизерията. Но през десетилетията, в които съм наблюдавал мотивацията и поведението на българските политици за себе си съм утвърдил максимата - Timeo Danaos et dona ferentes. Затова е важно да се уверим, че предстоящото законодателство наистина ще забрани хазарта извън държавния монопол (лотария и т.н.), а не просто да удари един хазартен олигарх, за да предаде бизнеса му в ръцете на друг, по-мощен понястоящем олигарх, да настъпи една мафиотска група и да отвори вратата за свръхпечалби на друга, казва Минчев.