Цецка Бачкова застава срещу Атанас Атанасов в битка за лидерския пост на ДСБ

Цецка Бачкова

Цецка Бачкова

Заместник-председателят на ДСБ Цецка Бачкова обяви във "Фейсбук" профила си, че се кандидатира за председател на партията.

"През последните години за мен, за нас и за нашите съмишленици става все по-болезнено отдалечаването на ДСБ от идеологическите основи, поставени от Иван Костов и ярките политически авторитети, които създадоха тази партия. С кандидатурата си аз заявявам пред вас своята решителност да работя за възраждане и утвърждаване на политическия авторитет на ДСБ като автентичната десница на България", пише тя.

По думите и, "ключов фактор за намирането на правилния път към това бъдеще е откровеният диалог, честното назоваване на грешките и проблемите, ясната визия и осигуряването на обществена подкрепа за предложените политики".

Бачкова отправя покана към Атанас Атанасов, който също заяви своята кандидатура за председател на ДСБ, за "отворен и публичен дебат за бъдещето на ДСБ, Демократична България и дясното политическо пространство".

Припомняме, че на последните избори, тя не беше дори включена в листите на ДБ без да бъде дадено обяснение за това.

Радан Кънев, бившият председател на ДСБ преди дни обяви, че е решил да не се кандидатира, от опасения това да не доведе до разединение на партията.