Пътници се барикадирали в самолет, който, без да ги уведоми, кацнал във Варна вместо в София


Пътници се барикадираха в самолет на Wizz Air, който вместо на Летище София кацнал във Варна, без да ги уведоми предварително. Случаят е от петък и за него става ясно след разпространено видео в социалните мрежи днес.

По информация на пътувалите български граждани самолетът излита с 3 часа закъснение от Абу Даби. Компанията е била уведомена предварително, че кацането на софийското летище няма да бъде позволено заради планиран ремонт. Въпреки това без предупреждение самолетът излита и пътниците били уведомени минути преди да кацнат във Варна.

Там имало автобуси, които трябвало да извозят всички до София. Част от тях обаче отказват да слязат от самолета.

"Вие сте мошеници и измамници. Имаме права и сме хора, платили сме си да кацнем в София.  Всичко ще гръмне, а сега ще ги направи известни още повече Wizz Air…извикайте полиция…Знаят още с потеглянето ни оттам, че няма да кацнат в София, но не предупреждават", разказват пътници във видеото, разпространено в социалните мрежи.

От Летище София потвърдиха пред "Хоризонт", че пистата е била затворена заради ремонт и самолетната компания е била уведомена. Представители на Wizz Air посочиха, че ще излязат с позиция по-късно днес.