Пет прости стъпки, за да неутрализираме кръглите български идиоти

Ако опазим 10 години страната си от корупционни, олигархични и енергийни зависимости, ще бъдем “Швейцария на Балканите”

Авторът

Авторът

Иван Анчев

По повод възмутена публикация на стената на приятел (познавам човека, българолюбец е), ми нахлуха следните мисли в главата: 
“Полезни идиоти” е определение, дадено от Ленин на симпатизантите в западноевропейските държави към болшевиките и болшевишката революция. 

“Кръгли идиоти” е определението, което давам аз за тези, написали въпросните ФБ-постове до посолството на Руската федерация в България (вж. снимката по-долу). 
Какви са “кръглите (български) идиоти”?

1. Безродници са.
2. Предатели са. 
3. Хюмнета (варненци знаят какво означава това), които утре могат да подпишат писмо-призив с искане за защита от Самая Могучая (колко е “могучая” я гледаме вече 15 ден в Украйна, но това е друг въпрос), срещу българското “фашистко/нацистко правителство”. 
Ето защо предлагам: (все от някъде трябва да започне прочистването, нали така?): 

А) ГДБОП - МВР (отдел “Киберпрестъпност”) по каналите за оперативно сътрудничество да установи реалните ползватели на тези профили (по IP-адреси, и-мейли дадени за регистрация, интернет-доставчици и др.);

Б) След установяване на лицата, да бъде сезирана Прокуратурата на Република България (ПРБ); 

В) На основание Наказателният кодекс на Република България (Особена част), Глава Първа - Престъпления против Републиката*, Раздел II Предателство и шпионство, чл. 98, ал.1 и ал. 2 ПРБ образува прокурорска проверка за престъпления против Републиката. Ако такива бъдат установени, в хода на съдебния процес, наказанието е от 5 до 15 години лишаване от свобода. 

Г) Осъдителни присъди (силно се надявам, че ще има такива, при все че не се меся в работата на българския съд) в горе указания размер (между 5 и 15 години) за виновните. Така, след няколко подобни показни процеси, “кръглите идиоти” бързо ще се спихнат до “курназ-бабаити” в панелната кухничка, перчещи се пред жена си, балдъзата и баджанака. 

Д) сигурен съм, че ако успеем да опазим 10 години България без всякаква връзка с Русия и произтичащите от това корупционни, олигархични и енергийни зависимости и ще бъдем “Швейцария на Балканите”, както казваше класикът.

* Глава Първа (Особена част) Раздел II. Предателство и шпионство Чл. 98. (1) Който подбужда чужда държава или обществена група в чужбина към война или друго враждебно действие против Републиката, се наказва с лишаване от свобода от пет до петнадесет години. (2) Същото наказание се налага и на онзи, който извърши действие с цел да предизвика война или друго враждебно действие против Републиката.
rusofili_fese.jpg