Пламен Димитров: "Партийните министерства" водят до нулева прозрачност

Пламен Димитров

Пламен Димитров

"Недовършено е липсващата програма за управление, липсва експертиза и професионален език. Реформи и анализи се объркаха от войната. Не е имало правителство, което да работи в такива сложни условия, може би с изключение на правителството на Софиянски. Но можеше да се работи и по-добре. Партийните министерства водят до нулева прозрачност", това каза пред Нова нюз президентът на КНСБ Пламен Димитров.

За него настоящите условия дават някакво оправдание на коалиционното управление за слабостите, но обособяването на партийни пространства в отделните министерства не е добър подход.

"Във всяко едно коалиционно управление трябва да има взаимен контрол и прозрачност. В момента тези партийни министерства водят до нулева прозрачност", каза още Пламен Димитров.

Според синдикалиста е много ясно, че трудно се взимат решенията и не е ясно кой ги взима, поради което буксуват редица процеси.

Като положително Димитров изтъкна повишаването на минималната работна заплата на 710 лева, въпреки че КНСБ продължава да иска тя да е 760