Поптодорова: България трябваше да привика посланика на Русия заради смъртта на Навални

Елена Поптодорова

Елена Поптодорова

"България трябваше да привика посланика на Русия заради смъртта на Навални. Имаме повече основания дори от други държави - защото у нас стана отровителство и на наша територия са провеждани операции на РФ за действия в Европа. Страната ни е като опитен терен за руските спецслужби, за терористични актове, които да отиват навътре в континента. Имаме взривяване на складове и отравяне на български граждани - казуси, по които още няма заключения. Руските собствености у нас трябва да бъдат отвоювани", заяви пред Нова нюз вицепрезидентът на "Атлантическия клуб в България" заяви дипломатът Елена Поптодорова.

Според нея напълно очакван е 13-ият пакет от санкции срещу Русия.

"Днес трябва да се съобщят такива и от САЩ. Санкциите имат много разперен ефект. Последните такива целяха да се спечели време. Те не са секторни, а са знакови - тъй като се навършват две години от началото на войната. По-скоро се увеличи бройката на санкционирани лица и организации. Има пролуки в санкциите, затова се насочва вниманието и към трети държави", коментира тя.

По думите ѝ, докато Украйна изпитва дефицит на боеприпаси, 2 милиона снаряди са стигнали от Северна Корея до Русия, по данни на "Ройтерс".