ПП отчетоха успехите си: приемане на Бюджет, разследване на главния прокурор и "Росенец"


Във видео, публикувано на официалната страница на ПП във Facebook, от „Продължаваме промяната“ отчетоха какво са свършили в 49 Народно събрание от началото на неговата работа преди три месеца.

От ПП подчертаха, че правят този отчет, „защото всеки гражданин трябва да знае какво работят народните представители“. Ето и по-важните мерки.

„След като служебното правителство забави с шест месеца, само за три седмици… приехме редовен бюджет с дефицит от 3%“, посочват на първо място от партията на Кирил Петков и Асен Василев.

„След 13 години на международни препоръки и, вътрешнополитически битки и граждански протести…приехме механизма за разследване на главния прокурор“, изтъкват на второ място от ПП.

На трето място посочват, че „след повече от 10 години бавене и стотици невинни жертви…приехме промените в закона за защита от домашното насилие“.

„След повече три години, три парламента и десетки избягали компании от България…приехме Закона за дружествата с променлив капитал“, поставят на четвърто място от ПП.

Като пети успех е посочен, че „след десетилетия на концесии в ущърб на националния интерес… върнахме пристанище „Росенец“ на държавата“.

Другите постижения през изминалите три месеца на законодателна работа са: спиране на увеличението на квотите за изсичане на българските гори; отпадането на синия талон; увеличаване на наказанията на педофилия и разпространение на детска порнография; приемането на по-тежки наказания за хомофобия; приемане на по-тежки наказания за насилие над животни.