Призив на български интелектуалци и общественици: Гласувайте против реставрацията и путинизацията

Снимка: БГНЕС

Снимка: БГНЕС

ПРИЗИВ НА БЪЛГАРСКИ ИНТЕЛЕКТУАЛЦИ И ОБЩЕСТВЕНИЦИ
УВАЖАЕМИ ГРАЖДАНИ, СЪНАРОДНИЦИ!

Наближават поредните парламентарни избори. Не по чужда воля за година и половина ще гласуваме за четвърти път. Ще избираме върховния представителен орган на волята на българския народ – парламента. Да, това е белег на политическа криза, криза на народното представителство. Говорим от години за дълбока и разрастваща се пробойна в българската демокрация. Знаем , че нашата демокрация е фасадна и ефимерна, пленена от поскомунистическаа олигархия и прокремълската мафия. Но трябва да признаем, демокрацията ни е пленена по нашата собствена воля. Тя е такава поради нашите собствени погрешни избори в годините на прехода. Особено видно е това от 2001 г. насам, защото тогава бе отворена кутията на Пандора на популистката демагогия, на обещанията за „светло бъдеще“, което ще настъпи с магическа пръчка, без нашите усилия, стига да издигнем поредния демагог и популист на власт.

Получи се така, защото българският избирател съзнателно бе манипулиран и подвеждан по познати пропагандни схеми да гласува за партии и хора, които доведоха до настоящата политическа криза със своите действия или бездействия. Също както кремълската клептокрация води война срещу братския украински народ, така

българските лакеи на Кремъл водят пропагандна, дезинформационна и хибридна война против българския народ

Тази война е без взривове, изстрели и убийства, но е не по-малко опасна. Тя цели да промие съзнанието на мнозинството български граждани да гласуват за партии и политици, които искат да установят пропутински режим у нас по руски олигархично-мафиотски модел. Путинската сатрапия с помощта на многобройните си агенти и лакеи в България се старае да ни върне авторитарната диктатура на беззаконие и терор като използва най-вече страховете на хората /от „тежка зима“, от „война с Русия“/, внедрените комунистически митове и проруски предразсъдъци в масовото съзнание. Поредица от правителства водят позорна политика в угода на кремълския диктатор. Последни примери са отказите за предоставяне на военна помощ на Украйна и отказът да се подкрепи нейния иск срущу руските нашественици в Международния съд за правата на човека.
Трябва да признаем, че пропагандната война на новия Хитлер в Москва има успех сред част от нашите по-необразовани и податливи на внушения сънародници.
Тя постига успехи, щом наблюдаваме как обявяващи се за антифашисти подкрепят фашисткия путински режим, как патриоти подкрепят най-големия ни исторически враг, как обявяващи се за евроатлантици гласуват не за евроатлантическо, а за евразийско развитие на България! Не гласувайте за такива партии и политици!
Обръщаме се към тези, които осъзнават за какво става дума и към колебаещите се!

Гласувайте!

Гласувайте за партии и хора, които са политически опитни и некорумпирани, не за спуснати „калинки“, популисти и демагози, не за тарикати, спекулиращи с „волята на народа“ и „националния интерес“. Гласувайте за тези, които ви обещават не Рая на земята, а по думите на Чърчил през Втората световна война „кръв, пот и сълзи“, за да излезем от коловозите на погрешния път, по който искат да ни отведат.
Гласувайте за другата, истинската България, която можем и трябва да превърнем с труд, пот и сълзи от посткомунистическо бунище отново и наистина в земен рай.
Гласувайте на 2.10. за  да спрем опитите за реставрация и путинизация и за да започнем истинска декомунизация, демократизация и депутинизация на България!

Подписали:

Доц. д-р Момчил Дойчев, проф. д.н. Георги Фотев, доц., д.н. Огнян Минчев, проф. д.н. Татяна Дронзина, проф. д.н.Милена Стефанова, Константин Мишев , кап. Васил Данов, Елеонора Калчева, Велизар Шаламанов, Николай Ненчев, проф.д.н. Евелина Келбечева, доц. д-р Валерия Кардашевска, проф.д.н. Мартин Табаков, проф.д.н.Дилян Николчев, Стойко Стоянов, Григор Лилов, проф.д-р Стефан Николов, о.р.ген. Съби Събев, о.р.ген. Стефан Димитров, Димитър Бочев, Явор Райчев, проф.д-р Заркщо Ждраков, Евгений Кънев, Михаил Найденов, о.р. полк.Владо Миленски, проф.д.н.Николай Найденов, Красен Станчев, Георги Даскалов, Юлиан Войнов, д-р Петър Кърджилов, адв.Емил Георгиев, Станка Желева