Психолог: Карадайъ като Мона Лиза, Слави Трифонов "разказвач на приказки от отвъдното"

Росен Йорданов

Росен Йорданов

"Подреждането на четиримата лидери сочи, че има видими разделителни линии между тях. Първо, вижте кой седи в средата-Кирил Петков и Асен Василев. Най-силната претенция за лидерство е на Асен Василев, а не на Кирил Петков, демонстрира най-висока степен на категоричност, че той е изразител на посланието", коментира пред Нова нюз психологът Росен Йорданов. 

"Имаше друго важно - поведението на Христо Иванов, той беше разсеян, с известно разстояние от Кирил Петков, сакаш във формат 3+1. Кирил Петков беше застанал изправен като лидер, но нямаше нито един момент, в който той да се усмихне, както обикновено прави, тонът му беше по-приглушен. При Атанас Атанасов имаше само едно наежване, когато спомена името на Борисов, но през останалото време приличаше на човек, който не е много сигурен", смята той.

"Истината е, че господин Атанасов се опита да скрие това, че е имало среща с актива, на изпълнителния орган на партията, там ми направи впечатление, че не беше убедителен и представи мнение, което не е толкова монолитно", каза още психологът.

"Липсваше обичайната тържественост и патос, сякаш всички се опитваха да кажат нещо, за да направят сериозен похлупак върху това, което Христо Иванов написа във Фейсбук. Последва бързата реакция на Петков и Василев и трябваше да се подсили усещането за монолитен съюз", заяви Йорданов.

"Борисов не искаше да изглежда особено доволен и е с психологията на играч, който се старае да не допуска грешки. Той говореше изпреварващо, искаше да се представи като максимално загрижен за това да бъде съставено правителство, но той вече знаеше, какъв ще бъде отговора", убеден е експертът.

Той оприличи усмивката на Карадайъ с "усмивката на Мона Лиза".

"Нинова приличаше на боксьор на когото предричаха, че ще загуби битката, но е спечелил и сякаш казва: "Защо ми посягаш, като знаеш, че ще те счупя". Дама, която се разбрала като мъж с останалите", описа той поведението на лидера на БСП Корнелия Нинова.

"Разказвач на приказки от отвъдното", нарече Йорданов Слави Трифонов.