Радев: Властите в РСМ да докажат, че се борят с антибългарската кампания

Вече не е достатъчно да доказват, че не са част от антибългарската кампания

Румен Радев

Румен Радев


Институциите на РС Македония не само трябва да докажат, че не са част от антибългарската кампания. Това вече не е достатъчно. Трябва да докажат, че се борят срещу тази кампания. Това заяви президентът Румен Радев, предаде репортер на БГНЕС.

Президентът Радев коментира изказването на Стево Пендаровски, в което той отправя обвинения срещу България и иска налагане на забрана за влизане на български политици.

"Сега разбирате защо по темата за македонските българи толкова се борих да бъдат защитени в Конституцията на тази страна, и това да бъде задължително условие за започване на преговорите. Така че РСМ не е и започнала преговорите, не е отворила вратата за стаята, където да се водят тези преговори", каза държавният глава.

"И очаквам институциите на РСМ да докажат не само че не са част от антибългарската кампания - това вече не е достатъчно, крайно време е да докажат, че се борят активно срещу тази кампания. И в нашия случай - бъдете сигурни, ще бъдат активирани всички европейски механизми така че в тази антибългарска омраза и истерия да се сложи край", добави той, цитиран от БГНЕС