Роден путинист в компанията на Захарова брани МОЧА по Первый канал

Младен Иванов

Младен Иванов

Путинистът Младен Иванов, лидер на Сдружението на русофилите в България участва заедно с говорителя на руското Външно министерство Мария Захарова по  Первый канал на Руската телевизия. Поводът бе демонтирането на МОЧА – паметника на съветския окупатор, издигнат от комунистите в София. За съвместната изява със Захарова Иванов сам се похвали на страницата си във фейсбук.

В предаването путинистът обяви: "За обикновените българи руските политици изглеждат по-адекватни от нашите. Въпросът ми е следният: Защо смятате, че страната ни се включи толкова силно в русофобската тенденция и какво можем да направим с това ние тук в България?» Иванов се оплака още на руснаците, че към русофилите в България се прилагала тоталната цензура, били поставени в невъзможност да покажат своята гледна точка в средствата за масова информация.

Според Захарова пък демонтирането на паметника на Съветската Армия в България е карт бланш за възраждането на фашизма в Европа.

Младен Иванов е близък до руския посланик  у нас Елеонора Митрофанова, а Кремъл залага на него като лидер на нов политически проруски проект.