Рокади в комисиите в НС, Борисов зае мястото на Рашидов в Комисията по външна политика


Народните представители избраха да освободят Вежди Рашидов като член в Комисията по външна политика и избраха Бойко Борисов като член на негово място. Това стана след гласуване на Проект на решения за промени в постоянни комисии, внесени от Десислава Атанасова, съобщи БГНЕС.

Това стана с гласовете на 121 народни представители. Преди това обаче независимият депутат Радостин Василев настоя лидерът на ГЕРБ да излезе на парламентарната трибуна и да обясни защо иска да е в тази комисия и за какво точно ще отговаря. Отговор от Борисов не дойде.

Депутатите продължават с рокадите в комисиите като вече приеха и проекторешение за избиране на Вежди Рашидов като член на Комисията по правата на човека, вероизповеданията и жалбите на гражданите.

Депутатите решиха Росица Йовкова да стане член на Комисията по култура и медии и освободиха Йордан Терзийски. Депутатите избраха Искрен Арабаджиев за член на Комисията по бюджет и финанси. Народните представители освободиха Бойко Рашков като член на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред и избраха неговото място да заеме Константин Бачийски.

Народните представители гласуваха и още няколко проекторешения за промени в състава на комисиите. Депутатите избраха Кирил Петков и Радослав Василев за членове на Комисията по въпросите на ЕС. Освен това народните представители избраха Бойко Рашков за член на Комисията по правни въпроси, както и освободиха Константин Живков като член на Комисията по транспорт и съобщенията и избраха Веселин Недев за член на комисията на негово място.

Депутатите избраха Петър Куленски за член на Комисията по въпросите на децата, семейството, младежта и спорта, но го махната като член в Комисията по околната среда и водите.

Народните представители избраха Бюнямин Хасан за член на Комисията по образование и наука, но освен това освободиха Искрен Арабаджиев като член на Комисията по туризъм и избраха Веселин Недев да заеме неговото място.