Розмари де Мео и д-р Иван Владимиров - Нав: Духовното в българщината е толкова хубаво, защото е просто

Розмари де Мео

Розмари де Мео

Розмари Де Мео е може би най-продаваната българска писателка. Тя е автор на книгите „Стопанката на Господ“ и нейното продължение „Зарана“, „Коренът е генетичната памет, на съвременен език, на два рода: майчин и бащин и на земята, която душата е избрала, т.е. мястото, където старата и мъдра душа, която е идвала много пъти и на много различни места по света, разбира се, този път спрямо своя опит е избрала за да дойде и да учи. И ето за мене винаги това е най-простичкото обяснение на това какво значи род, кръв, самоопределяне. Всеки един човек може да се самоопредели по този начин. Разбира се, ако вярва в това.“, споделя авторката.

„Хората имат нужда, особено в днешния свят, да се чувстват по-специални и на простото започнаха да обличат модерни дрехи. Забравиха го простото. Започнаха едни много сложни и тежки неща да правят. А истината винаги е в простотата.“, смята Розмари Де Мео.
„За мен герой е човек, който свободно може да заяви, че е свободен, ясно и категорично свободен, и този който е там, където е избрал да бъде, прави това за което го бива, т.е. открил е това, за което го бива и има достатъчно смелост да иска и възнаграждение за това.“
Целият разговор можете да чуете във видеото: