Руското посолство чисти Паметника на окупатора – червената армия

Трескава подготовка за 75-годишнината от окупацията на България кипи на Паметника на съветската армия в София. Това видя днес репортер на Faktor.bg.

Около 7-8 мъже с черни кожени елечета, приличащи повече на членове на Нощни вълци, а не на работници, са се заели да почистят последните драсканици със спрей по омразния на българите монумент. Най-вероятно в петък срещу събота паметникът е бил отново изрисуван, въпреки че МВР го пази зорко, а камери, закупени с пари на Руското посолство, следят за нарушители.

До самия паметник пък е спрял бял бус с дипломатическа регистрация, най-вероятно на Руското посолство. Независимо на чия дипломатическа мисия е, той е в грубо нарушение на пътния закон – навлязъл е в паркова зона, където е абсолютно забранено влизането и паркирането на превозни средства. По-любопитното е, че вместо нарушителят да бъде санкциониран и изгонен, на метри от чистачите и дипломатическата кола, в храстите по посока към Орлов мост, се е скрил автомобил на МВР, който най-вероятно ги пази.

Стягат паметника за 9-и септември, коментират граждани. Утре тук се очаква представители на Руското посолство, ръководството на БСП и Антифашисткия съюз да поднесат венци и цветя, прекланяйки се пред окупатора на България.

На фона на гигантския монумент, навяващ страх и болка, в задната му част се е сгушила малка плоча в памет на избитите от комунистическия режим горяни.

Малка плоча за героите и родолюбците и огромен МОЧА във възхвала на окупаторите – това е днес евроатлантическа България.