Тагарев: Няма да изпращаме български военнослужещи в Украйна

Тодор Тагарев

Тодор Тагарев

Участвах в срещата в Париж. Българската позиция е ясна и категорична – нямаме абсолютно никакви намерения да изпращаме български военнослужещи в Украйна. Това заяви министърът на отбраната Тодор Тагарев, предаде репортер на БГНЕС.

Тагарев благодари на лидерите на „Продължаваме промяната – Демократична България“, че са го поканили да разясни политиката на кабинета и неговата лична политика за оказване на помощ на Украйна.

„Разбира се, една от темите неизбежно беше темата от Париж от снощи. Бих се отзовал, бих направил всичко възможно, за да отида, ако получа такава покана и от ГЕРБ-СДС, да се срещна с тях като парламентарна група и да изясним всички факти и политики по отношение на помощта за Украйна и други въпроси от техен интерес, тъй като в момента сме свидетели на много сериозни интерпретации“, каза той.

Попитан дали германски снаряди, които се произвеждат в България, ще отидат в Украйна, министърът на отбраната отговори, че няма такава информация. „Може да има производство по заявки от Германия, но това са български снаряди, българската индустрия работи за тези снаряди“, допълни той.