Тошко Йорданов: Нищо не е загубено, с прагматичен подход може да има управление

Тошко Йорданов, снимка: БГНЕС

Тошко Йорданов, снимка: БГНЕС

Ако се даде третия мандат на БСП или ДБ, ще продължим разговорите за нов кабинет. Това заяви в студиото на Би Ти Ви депутатът от ИТН Тошко Йорданов.
Ние подписахме коалиционно споразумение. Но когато една от четирите формации започне да го нарушава – какво трябваше да направим, попита риторично човекът на Трифонов.

Грешките, които доведоха до провала на коалицията – ами, няма безгрешни, всички носят вина. Ние подходихме търпеливо, така създадохме илюзията в ПП, че могат да изискват от нас, а не да водим нормален диалог. Прекалено много се съобразявахме с много неща, които не бяха правилни, оправда поведението на ИТН Йорданов. 

Той изтъкна, че третият мандат се връчва на парламентарна група, а не на премиер. Отива се на разговори при отворени възможности. Това е много добре, защото премиерът ще бъде излъчен след водене на разговори. Има възможности за охлаждане на страстите. Ако се получи прагматичен подход от всичките четири партии при третия мандат по всички въпроси – може да има кабинет, смята Тошко Йорданов.