Велислава Дърева: Нинова създаде паралелна БСП, доведе я до морална деградация и полуразпад

Велислава Дърева

Велислава Дърева

Корнелия Нинова е човек, който винаги иска да има враг, винаги сразява и побеждава враговете си. Тя си измисли така наречената вътрешна партийна опозиция, която първоначално от 5-6 човека, сега вече е  минала 100 човека. Никой не може да каже, колко е сега тази опозиция. Много хора напускат БСП и се отказват от политически живот. Това е много страшна диагноза, обяви пред „Поглед инфо” дългогодишният социалист и журналист Велислава Дърева. 

Според нея в БСП хората, които критикуват ръководството никога не са били наричани опозиция, а сега в партията няма никакъв диалог. 
Дърева очерта и червените линии, които са преминати в БСП по времето на Корнелия Нинова като лидер: Първо, това е идейната подмяна на БСП. Вече се говори от ръководството и самата председателка за създаване на партия с нова идентичност. Реформирането при Нинова се изразва в едни непрекъснати чистки. Втората червена линия е подмяната на колективното ръководство на партията, с еднолично авторитарно ръководство. БСП днес е в организационен разпад. Беше накърнена парламентарната същност на БСП. Партията напусна парламента, във време, в което трябваше да бъде там и да работи и да изразява позиции.  Така БСП се превърна в казионна опозиция. Такава партия утре може да влезе в коалиция с тези срещу, които днес се бори и от, които се пази. Получи се една смяна на целите, които партията си поставя. Първото преди изборите послание  беше  „победа”. Втората е „не заобиколим коалиционен партньор”. Сега казват – „ще работим за програмното правителство”. Вигенин пък обяснява, че Нинова може да жертва премиерския пост, в зависимост от коалицията след изборите. В случая става дума за една паралелна партия, която уж щеше да бори паралелната държава, изтъкна Велислава Дърева. Тя е категорична, че Нинова не спазва решението на последния конгрес – БСП да не се коалира с никого. А сега говори за референдум след изборите, с кого да се коалират. Ще има да обяснява, че всичко т се прави в името на доброто на народа, в името на благото на страната и стабилността. Пет години Нинова говори за някакви гадове и ибрици, които искат да правят коалиция с ГЕРБ и ги гони от партията, а сега обръщат политиката, посочи журналистката. 

Много искам БСП да е първа политическа сила на тзи избори, но за велико съжаление партията е доведена до морална деградация и полуразпад. Но никой не може да се скрие или скрие тази диагноза. Вероятно под някаква форма БСП ще влезе във властта и много хора  ще са доволни, защото ще се уредят с власт и постове. БСП все повече започва да прилича на ГЕРБ, тази паралелна партия не се занимава с политика, а с чистки и врагове.