Видеото с Христо Иванов и сараите на Доган – достойна реклама на българското Черноморие

Скандалът на брега край Росенец възпали коментаторите във фейсбук

Кадри от скандалното видео

Кадри от скандалното видео

Скандалът с мистериозни гардове от НСО, които не позволиха на лидера на "Демократична България" Христо Иванов  да акостира с лодка на брега край морския сарай на Ахмед Доган край „Росенец”, предизвика бурни коментари в социалните мрежи и постави тежки въпроси пред държавните институции. Бившият правосъден министър бе придружен от общинския съветник на ДБ в Бургас Димитър Найденов и активиста Ивайло Мирчев. Опитът да се стигне до сараите на Доган се излъчваше на живо във фейсбук, а видеото продължава да генерира остри коментари, събуждайки заспалия гняв на българите.
Faktor.bg подбра някои от тях:

Татяна Кристи:
Аз, както и хиляди български граждани, изгледахме шокиращото видео на представители на Демократична България, които се опитаха да дебаркират на държавния плаж до имението на Доган. Плаж, който в кадастъра и по всички прилежащи документи е изключителна публична държавна собственост. Т.е. на всеки, който му скимне или хрумне, може да отиде там по всяко време на денонощието!! Видяхме гардове на НСО, които довтасаха моментално на плажа, отказаха да се легитимират и започнаха да гонят пристигналите. Същите отказаха да кажат кого охраняват и защо. В нарушение със закона те се държаха като едни най-обикновени мутри. Срам и позор! Чашата преля! Това беше кристално ясно демонстрация в какво се е е превърнала България – в държава на произвола на мутрите, които нито зачитат закона, нито държавната собственост, нито правата на гражданите. Всички тези трябва да понесат своята отговорност:
1.Шефът на НСО – незабавно да се извика в парламента да дава обясняния!
2. Президентът, под чиято държавна шапка е НСО, моментално да дава обяснения!
3. Моментално да се свали държавната охрана от Доган и Пеевски!
4. Моментално да се сезира прокуратурата (хаха, каскет ли казах?!) 
5. Моментално да се привикат служителите на МВР, които не поискаха цял половин час личните карти на агресорите, а се насочиха първо към разпит на пристигналите на плажа като им взеха личните документи, без да направят същото на „пазителите“ на държавния плаж! Чак след дълго суетене и разговори по телефона с не знам кой тъпак, полицаите неохотно взеха личните данни на охранителите!! Полицаите бяха повикани от хората, които искаха да слязат на плажа, защото те бяха бутани и заплашвани. Вместо полицаите да поискат докумените на всичи едновременно, те си фокусираха вниманието в/у жертвите, а не агресорите! Дори след като им бе показана кадастраланта скица, че всички се намират на държавен имот, на който мутри си позволяват произвол над посетели! Каква е тази полиция, която не може да приложи закона към всички едновременно и еднакво? Каква е тази полиция, която трябва да звъни на някой сульо, който да им разреши да вземат личните данни на охранители? Каква е тази държава? За какво точно българските граждани плащат на полицията, след като полицията не си върши работата?! Какъв е този произвол! Включете се в протеста на 16. 07. , който ще е и за свалянето на НСО охраната на Доган и Пеевски! Ай сиктрир, бе! Този народ няма ли да се ядоса най-после! Те съвсем ви взеха за безгласен планктон! Няма ли най-после да се ядосате?

Теодор Ушев:
Ако в България отидете на плаж, или просто плувате в морето, (наслаждавайки се на хубавото време) и 7 батки с диагоналки и пистолети дойдат при вас и без да се легитимират като служители на реда, ви изхвърлят от плажа, това част от туристическа реклама на Черноморието ли е, или просто мутренско-политическа арогантност?

Даниел Смилов:
Това не е недостъпен за граждани сарай със заграбен плаж! Това е подпорната стена на управлението!

Димитър Стоянов:
1944: дебаркираш на бряг и те чакат кръстосан огън от картечници, бодлива тел, вълчи ями и артилерия.
2020: дебаркираш на бряг и те чакат добрите момчета от залите.

Емил Георгиев:
Сараите не са просто палатите, в които живее Доган. При управлението на Борисов те окончателно се превърнаха в горна и по-важна камара на парламента, контролна инстанция над министри, премиер и президент, последна съдебна инстанция и, разбира се, надглавен прокурор. За сараите няма конституция и закони или полиция да ги прилага. За тях се деактува държавна собственост, гонят се български граждани, заглушават се телефонни сигнали и изобщо се прави всичко, така че някой да не скърши хатъра на, както го нарича Вежди Рашидов, “оня селски от Дръндар”.

Даниела Горчева:
До всички български телевизии, до всички български медии, до всички български журналисти! Моля, проявете кураж, проявете родолюбие и почтеност и публикувайте нон стоп, въртете през два часа това видео с открадната от България територия и превърната в руски анклав, на който да се разпорежда путиновият наместник Доган. Не могат да ви уволнят всички. Нека предателите лъснат. И специално обърнете внимание как мутрата взе българския флаг и го запокити в боклука на 9.43 минута от началото на видеото.

Ванцети Василев, САЩ:
Най-после нещо истинско се случва в България! Трима смелчаци, водени от Христо Иванов. Вероятно зад тях има много, които ги подкрепят. Трябва да застанем всички зад него! Тове е обединението на България! Това е пътят към спасениетона България!


Виктор Лилов:

Български граждани дебаркират на черноморския бряг, който би трябвало да е публична дъравна собственост. Отблъснати са от неидентифицирани въоръжени сили, екипирани с диагоналки и огнестрелно оръжие. В дълбочина се забелязва летния сарай на сокола от Дръндар. Видеото поражда множество въпроси към властите, разрешили на частно лице да огради крайбрежието, като при това въпросното лице, по свидетелства на запознати, се пази от НСО. Много добра акция на ДБ!

h_ivanov_manki.jpg

Колаж от фейсбук: Христо Иванов на планетата на маймуните