Йордан Иванов: Предизборна коалиция между ДБ и ПП ще доведе до по-добри резултати на изборите

Йордан Иванов

Йордан Иванов

"Надявам се да има приемственост в работата на новия областен управител на Пловдив, назначен от служебното правителство, защото това е важно за гражданите", заяви пред БНТ Йордан Иванов, бивш областен управител на Пловдив и заместник-председател на ДСБ.

По думите му, правителството на "Продължаваме промяната" е постигнало много неща за шест месеца и открои увеличаването на прага на регистрацията по ДДС, диверсификацията на доставките на газ и първите стъпки в съдебната реформа, закриването на специализираното правосъдие.

Според него, една предизборна коалиция между ДБ и ПП ще доведе до по-добри резултати на изборите.

"Ние сме подали ръка за такова обединение, ПП трябва да извървят своя път и да обмислят собствените си стратегии", отговори той на въпроса защо още няма отговор на това предложение.

"Разумно е да има предизборна коалиция между ДБ и "Продължаваме промяната". Никога не сме твърдели, че с БСП ще бъде лесно. Най-голямата ни грешка беше, че не реализирахме реформа в администрацията", допълни Йордан Иванов.

"Трябва да се наблюдава контролираният вот на изборите, който е най-трудно откриваем. Служебното правителство трябва да даде решение във връзка с купения вот и измамите в изборния ден", заяви Иванов.