Юлиана Методиева: В Шалом мисленето е тоталитарно, преследват свободата на словото

Юлиана Методиева

Юлиана Методиева

Журналистът, правозащитник и издател на сайта „Маргиналия“ Юлиана Методиева публикува на страницата си във фейсбук своя позиция за отнетото й отличие „Шофар“. До скандала се стигна след като организация на евреите в България “Шалом”  обвини Методиева в „систематичното демонизиране на държавата Израел и оправдаване на престъпленията на терористичната организация “Хамас”.

Ето позицията на Юлиана Методиева

"Изключиха ме от партията, пардон,от ОЕБ Шалом ми отнеха отличието "Шофар"! 
Този акт е проява на възмутителен произвол. Да, партийните организации имат устав, който трябва да го спазват, но тези от УС на еврейската организация, милите, не ме уведомиха! Дори БКП изключваше от редиците си свои членове, след като ги изслушваше по обвинението. Дотук със свободата на словото.

Жалко за аплодиращите това безобразие. Много са, а между тях имам/имах верни приятели. Но не чак толкова.

Възмутително е обаче моето име да бъде до това на Петър Волгин! Алек Оскар и подчинените ти, вие сте загубили съвсем мярата в пословичната ви отмъстителност!

Господа от Шалом, когато мисленето ви е тоталитарно и не допускате плуралистични интерпретации на последната война на Израел срещу палестинците, отнемането на наградата ми е съвършено логично действие за хардлайнерската структура, в която сте превърнали ОЕБ "Шалом"!"