Курти: Косово нито прощава, нито забравя престъпленията на Сърбия

Албин Курти, снимка: ЕРА/БГНЕС

Албин Курти, снимка: ЕРА/БГНЕС

Премиерът на Косово Албин Курти, който си спомни за кланетата на Сърбия на 27, 28 и 29 януари 1999 г. в Рогове, Годен и Биштажин, при които бяха убити 30 албанци от Косово, чрез публикация във Facebook написа, че Косово не забравя и не прощава престъпленията на Сърбия, като припомни и смъртта на 21 войници от Армията за освобождение на Косово (KLA), съобщи "Албениън пост".

"Раните от престъпления, които не остаряват. Република Косово нито забравя, нито прощава престъпленията, извършени от Сърбия. На 27, 28 и 29 януари 1999 г. сръбските въоръжени сили убиха 30 албанци. На тази 25-годишнина почитаме паметта на падналите за свободата бойци и цивилни граждани, които със своята саможертва проправиха пътя към освобождението на Косово".

Сърбия не е признала военните престъпления в Косово, не се е извинила и не е пожелала да сътрудничи на международното правосъдие за предаване на военнопрестъпниците и за предоставяне на информация за масовите гробове, където са скрити телата на убитите по време на войната. /БГНЕС