Мъж с бус прегази безразборно хора в Нотингам, уби трима

Стопкадър: Sky TV

Стопкадър: Sky TV


Мъж е арестуван по подозрение в убийство, след като трима души бяха прегазени с бус в английския град Нотингам.

Инцидентът се е разиграл около 4 часа сутринта местно време. Полицията е била повикана в близост до центъра където е открила двама души мъртви на улицата. На около 3 км от мястото е намерен и мъртъв мъж.

След това полицаите се отзовали на друг инцидент, при който микробус се опитал да прегази трима души. В момента те се лекуват в болница.

Полицията в града определи ситуацията като "сериозна", като заяви, че според нея инцидентите са свързани. Арестуван е 31-годишен мъж по подозрение в убийство.

"Това е ужасяващ и трагичен инцидент, който отне живота на трима души", заяви главният полицай Кейт Мейнел. "Смятаме, че и трите инцидента са свързани и имаме задържан мъж.“ Тя заяви, че разследването е в "ранен стадий", като детективите работят, за да изяснят какво се е случило.
Редица пътища в града ще останат затворени, докато тече разследването.

Премиерът Риши Сунак благодари на полицията и службите за спешна помощ за продължаващата реакция, като заяви, че е "информиран за развитието на ситуацията". "Мислите ми са с ранените, както и със семейството и близките на тези, които са загубили живота си", каза той, цитиран от БНР.