Навални: Западът не въведе санкции против най-близкото обкръжение на Путин

Алексей Навални

Алексей Навални

Руският опозиционер Алексей Навални обвини Запада, че независимо от гръмките изявления, не е въвел санкции против кремълски олигарси и администратори.

В профила си в Twitter Навални написа:

"От една страна, на ниво ЕП, Конгрес и Сенат на САЩ, национални парламенти, има пълна подкрепа на масовите санкции против корупционерите и подпалвачите на войната. А от друга, когато се стигне до конкретни действия, в недрата на изпълнителната власт всичко се разсипва на прах".

Както отбелязва Навални, санкции не са въведени срещу хора от най-близкото обкръжение на президента Владимир Путин: шефът на "Газпром" Алексей Милър и на "Роснефт" Игор Сечин, милиардерът и "доверен ковчежник" на Путин Роман Абрамович, собственикъ на "Норилски никел" Владимир Потанин, депутатът и бивша космонавтка Валентина Терешкова.

"Олигарсите Бокарев и Махмудов. Това са истински мафиоти, организирана престъпност. И не само това, но фирмите им доставят дизели и агрегати за военни кораби. Олигархът Зияд Манасир, който плати за двореца на Путин. Подарил два двореца на Милер. Георгий Берьозкин, отговорен за унищожаването на свободата на словото в Русия, оригарх-собственик на пропагандистки медии", добавя опозиционерът.

По думите му, даже дъщерята на говорителя на Путин, Лизе Пескова, безумният "фрик" Дмитрий Медведев също с лекота са заобиколили ограниченията с помощта на близки роднини и случайни фирми.

Превод: Faktor.bg