Путиновият гуру Дугин: Хората да идат в селата, забрана на разводите, за хулещите царя – каторга до живот

"Оженил си се – бъди така добър да живееш до смъртта"

Александър Дугин

Александър Дугин

Идеологът на руската неоимперска идея Александър Дугин, смятан за гуру на руския диктатор Владимир Путин, излезе с програмно послание за това как трябва да изглежда занапред Русия: разселване на градовете, многодетни селски семейства, забрана на абортите и разводите, строги присъди – огън за блудство, бесилка за кражба, доживотна каторга за недоволство срещу царя.         

Пълният текст на посланието му:

За да решим демографския проблем на Русия с един удар, трябва просто от раз да преминем от Модерна към Традициите. Това е всичко. Градовете незабавно ще бъдат разселени, на земята ще се сформират здрави православни семейства с множество деца.      
Разводите – не само абортите! – ще бъдат забранени. Оженил си се – бъди така добър да живееш до смъртта. По-рано е трябвало да мислиш. За блудство – огън. За кражба – обесване. За хула срещу Царя – вечна каторга.
И само тихият звук на известни песнопения над Светата Рус. Без край и предел. „Всемирна слава…“
Черните стрели на монашески шествия.
Тихото напрегнато хриптене на орач и пръхтенето на снажен сит кон. Пронизителният мирис на прясно издоено мляко в мъглата.  
Вода и хляб.
Магаре и бик.
И хороводните фигури на руското слънце.
Дружини и семейства, полици и везни. И Царят! За да е радостно и спокойно. Смело и весело.
За това е Царят.

По повод на изложения от Дугин модел на развитие, политологът Огнян Минчев написа в профила си: „Празнични поздрави на българските евразийци! Това ли ни готвите?“