Русия е изстреляла 3000 управляеми въздушни бомби, 600 дрона и 400 ракети срещу Украйна през мартРусия е използвала в Украйна 3000 бомби през март, каза Зеленски Русия е използвала в Украйна 3000 бомби през март, каза Зеленски 
Русия е използвала над 3000 управляеми въздушни бомби, 600 безпилотни самолета и 400 ракети срещу Украйна през март, заяви днес президентът Володимир Зеленски, предаде Ройтерс.

Русия е засилила кампанията си на въздушни удари на далечни разстояния по украинската енергийна инфраструктура през последните две седмици, унищожавайки още една част от системата, която вече е пострадала от предишни руски бомбардировки.

Отделно от това Русия увеличи използването на управляеми бомби, хвърляни от въздуха, в районите на фронтовата линия през последните месеци. Те са хвърляни от военни самолети, намиращи се в контролираната от Русия територия, и пикират към целите си с висока скорост.

За Москва те се превърнаха в ефективен начин за насочване на огромни количества експлозиви на украински укрепления и сгради в близост до фронта - подход, който дава предимство на взривната сила пред точност.