Пеейки песни, вагнеровци пребиват с чук безпомощен сириец, обезглавяват го и го запалват

Руски наемници в Сирия задминават в зверствата си "Ислямска държава"

"Новая газета" публикува шокиращо видео със зверското убийство и гавра с трупа на арабин, дезертьор от армията на Башар Асад в Сирия. По информация на вестника видеото е направено от руски наемници от ЧВК "Вагнер".

На кадрите се вижда как пеейки песни, няколко руснаци пребиват с чук лежащия на земята мъж. Садистите се стараят да удължат мъченията му и затова го бият по крайниците, така че да остане жив по-дълго. До мъжа пък се вижда отрязана човешка глава.

За първи път клипът се появява в интернет вечерта на 30 юни 2017 година, нито една медия не го публикува заради изключителната жестокост на кадрите. През ноември 2019 година се появиха още три части на този виеозапис.

На второто видео мъжът е в безсъзнание или мъртъв, а един от руснаците, окуражаван от останалите отрязва главата му с нож, докато те му дават съвети как да реже.

След това отсичат ръцете му със сапьорска лопатка, а краката са оставени, за да го "обесят" на тях.

След това обливат с бензин обезглавеното тяло на корема на което е написано "За ВДВ" и го запалват.

През това време реснаците продължават да се веселят и си подхвърлят реплики за шашлик и печени ребра.

Арабската преса успя да установи самоличността на убития, както и времето и мястото на издевателството.

Jesr Press пише, че убитият е Мохамед Таха Исмаил Ал-Абдулла, роден през 1986 година в Дейр-эз-Зор. Мъжът е работил в завод за тухли и през юли 2017 година е мобилизиран в армията на Башар Асад, той прави опит да избяга, но руснаците го залавят и жестоко убиват.

Всички участници в чудовищното престъпление са скрили лицата си, но един от тях, държащ фотоапарат, на първите кадри не е успял да омотае главата си с кърпа. А в края на снимките съвсем се успокоява и с думите: "Това видео никой няма да го види", сваля кърпата от лицето си.

Чрез програма за разпознаване на снимки журналистите са установили, че става дума за Станислав Д. ноемник от ЧВК "Вагнер". Вестникът не разкрива повече информация, за да не бъде застрашено семейството му.

От известно време в редакцията на Faktor.bg имаше информация за това видео, но не я публикувахме заради изключителната чудовищност на деянието. Сега го правим, не в търсене на сензации, а защото престъпленията на руснаците в Сирия трябва да бъдат осъдени, така както и престъпленията на "Ислямска държава", която се смяташе ненадмината в своята жестокост.

Не публикуваме видеото, нито линк към него от същите съображения - то е извънредно жестоко и е гавра не само с живота, но и с достойнството на човека, когото руснаците убиват. То е публикувано в сайта на "Новая газета".