Руското МВнР: Москва не е готова да изтегли войските си, за да започнат преговори

Русия не е готова да изтегли войските си от Украйна, за да започнат преговори, съобщи заместник-министърът на външните работи Александър Грушко.

По думите му, такива условия са "неприемливи за Москва".

"Нашият президент многократно е говорил за това, че сме готови за преговори, но тези преговори, естествено, трябва да отчитат ситуацията на терен (има се предвид разположението на силите във военните действия)", каза Грушко, цитиран от gordonua.com.

На 13 ноември вестник The Wall Street Journal писа, че съветникът на президента Джо Байдън - Джейк Съливан - по време на посещение в Киев е предал на президента Владимир Зеленски послание, че "Киев трябва да изглежда отворен за провеждане на преговори за слагане на край на войната"

написала, что советник президента США Джо Байдена по нацбезопасности Джейк Салливан во время поездки в Киев 4 ноября передал президенту Украины Владимиру Зеленскому и его команде послание, что Киев должен "хотя бы выглядеть" открытым для завершения войны путем переговоров. 
Больше читайте тут: https://gordonua.com/news/war/v-mid-rf-zayavili-chto-rossiya-ne-gotova-vyvesti-voyska-iz-ukrainy-dlya-nachala-peregovorov-1635928.html