Саакашвили напуска грузинската политика

Михаил Саакашвили

Михаил Саакашвили

Михаил Саакашвили е решил повече да не се връща в грузинската политика, съобщи адвокатът му, цитиран от The Voice of America.

"Той напуска не само "Националното движение", но изобщо грузинската политика. Сега въпросът е за живот или смърт, а не за политика. Ясно е, че сега задачата е съвсем различна, отколкото преди да дойде в Грузия", каза Валерий Гелбахиани.

Саакашвили е с диагноза анорексия, непоносимост към редица продукти и смаляване на мускулната маса в следствие на пост-стресова депресия.

Политикът в момента се намира в частна клиника в Тбилиси, защото грузинските власти не позволяват осъдения Саакашвили да напусне страната за лечение в чужбина. Те го обвиняват, че нарочно отказва храна, за да постигне освобождаване от затвора.

Част от съпартийците му заявиха, че трябва да бъде направен избор в полза на живота на бившия президент.

"Саакашвили е жертва на тоталитарната власт, която управлява сега Грузия. Ако, за да бъде запазен живота му, той трябва да напусне политиката, изборът е да бъде спасен Саакашвили", заяви пред медиите Нугзар Циклаури, един из лидерите на "Национално движение".

Превод: Faktor.bg