След разговор с Путин Тръмп призова да отнемат Пулицъровата награда за "антируски" статии

Президентът на САЩ  Доналд Тръмп заяви, че Пулицъровата награда трябва да бъде отнета от екипа на медии, разследвали предполагаеми връзки на неговия предизоборен щаб с руските власти.

Думите на американския президент, прозвучали след разговор с Владимир Путин, цитира ТАСС.

"Тези хора трябва да заплатят висока цена, медиите са изцяло виновни. И вдички тези писачи, така наричани журналисти, които всъщност не са никакви журналисти, а мошеници, всички тези, които получиха Пулицърови прлемии, трябва да бъдат принудени да ги върнат обратно, защото те лъжат за всичко", казал Тръмп пред акредитираните журналисти в Белия дом.

"Пулицъровият комитет, които и да са тези, които присъждат тези награди, ще бъдат покрити с позор, докато не си вземат наградите обратно", продължил с нападките Тръмп.

На 4 май екип на The New York Times получи Пулицърова награда за разследване на режима на Владимир Путин, секретната руска хструктура, която е работила за дестабилизацията на Европа, отравянето на бизнесмена Емилиян Гебрев, интересите на Русия в ЦАР и Либия, както и за бомбардировките на болници и други граждански обекти в Сирия от руската авиация.

От осемте статии, нито една не е посветена на руската намеса в президентските избори.

Странното е, че думите на Тръмп са в синхрон с позицията на руското посолство в САЩ, което заяви, че това са "русофобски измишльотини".

По думите на Тръмп, тези публикации пречат на добрите отношения между САЩ и Русия и той е обсъдил това с Владимир Путин.

Превод: Faktor.bg