Свален край Чернигов руски пилот: "На нас нищо не ни обясняват, но знаех, че хвърляме бомби върху жилищни квартали“(видео)

Пленения пилот

Пленения пилот

Украинската гражданска платформа InformNapalm , която  информира международната общественост за руско-терористичната агресия в Украйна публикува видеоклип с пленен руски пилот, който днес е обстрелвал Чернигов.

В небето над Чернигов с помощта на ПЗРК Игла-1 украинският ветеран Сергий Чижиков свали самолет Су-35 на окупаторите (на стойност 40-65 милиона щатски долара).
Под бомбардировките на този самолет загинаха най-малко 47 цивилни в Чернигив. Плененият пилот признава пред украинските войници: "На нас нищо не ни обясняват, но знаех, че хвърляме бомби върху жилищни квартали“. 

Командването на украинската армия отправи покана към майките на пленени руски войници. Канят ги да пристигнат в Киев, за да си ги приберат. Украинското министерство на отбраната публикува и телефонни номера и имейл, чрез които майките може да получат информация за синовете си. Майките са посъветвани да пътуват до Полша и след това да влязат в Украйна през граничен пункт.
"Ще бъдете посрещнати и отведени в Киев, където вашият син ще ви бъде върнат", обеща украинското министерство на отбраната. "Ние, украинците, не водим война срещу майките и техните пленени деца“, заявяват от украинската армия.