​Бисер Киров оплю президента и България заради Русия и парада в Москва

Нагъл дегенерат, външният министър да го отзове, да не мълчим, а да се защитим, призовава политологът Огнян Минчев

Българският естрадният певец Бисер Киров, понастоящем културно аташе на България в Москва, в интервю за най-четения вестник в Русия „Комсомолская правда“ наплю българския президент по повод отказа му да уважи Деня на победата тази година и да участва в парада. За това информира Scena.bg

Пред руската публика, Бисер Киров казва: „Не сте загубили нищо, като президента на България не дойде в Москва. Има хора, които са достойни за този празник, има и такива които не са. Той попада във втората категория. Девети май – Ден на победата се празнува в целия свят. Това е празник на величието на духа. Това е началото на Европа. И цяла Европа трябва да се поклони пред съветския войник, защото Европа не би била, ако този ден не се беше случил“, каза Бисер Киров.

Певецът Бисер Киров в момента е много популярен в Русия с новата си песен, посветена точно на Деня на победата. Изявлението му предизвика острата реакция на политолога Огнян Минчев. В свой коментар в социалната мрежа той призовава:

„Българският президент не е само конкретна личност - той е институция. Моля, веднага да бъде изхвърлен от българското посолство в Москва наглият дегенерат, който в официално качество оплюва своята родина и нейните върховни официални представители. Г-н президент, г-н Митов, моля не подминавайте тази наглост с мълчание - водопадите помия, които заливат българската държава от Москва и от слугите на Москва в България са на път да унищожат остатъка от нашата национална независимост за пореден път. Единственият ни шанс е да не мълчим и да се защитим!“.