Александър Томов: Евроизборите нямат особено значение за живота в България

Няма източване на средства от Кремиковци и ЦСКА, каза още той

Евроизборите няма да имат особено значение за живота у нас. Всички социологически агенции дават горе-долу еднакви прогнози, а това показва, че статуквото ще се запази, но може да има вътрешнопартийни размествания. Аз обаче няма да участвам в тези избори. Това заяви проф. Александър Томов, юрист и главен акционер в ЦСКА в ефира на БНТ по поводпредстоящия евровот на 25 май.

България трябва много бързо да се интегрира, за да не остане в буферната зона на Европа. Това означава една реформа във всеки един сектор. Който остане извън еврозоната ще бъде много по-беден, тя ще е битка за средства, каза още Томов по повод предстоящия път на ЕС.

На въпрос дали Валутният борд трябва да бъде отменен, той заяви, че това трябва да се случи само, ако сме в еврозоната, но и самият борд трябва да се промени като механизъм, трябва да се разхлаби. Трябват ни повече инвестиции, повече свежи пари, а това да се случи като създадем скачени съдове, за да навлезем в големите парични потоци, обясни още юристът.

Що се отнася до възобновеното днес дело за присвояване на пари от Кремиковци и ЦСКА, той отговори, че това е смешно и глупаво и няма никакво източване. Плащанията са между различни фирми на Прамод Митал и някой прокурор е сметнал, че това е източване, не е вярно. Усмихвам се като става дума за преди 6 години и тези прокурорчета, каза още той.