Доц. Дилян Николчев: Бащата на масона Иван Сариев не е работил в секретната „Служба 7”, става дума за съвпадение на имена

Дилян Николчев

Дилян Николчев

Богословът и изследовател на архивите на ДС доц. Дилян Николчев обяви на страницата си във фейсбук, че съвпадение на имена е причината да посочи в предишна своя публикация, че бащата на масона Иван Сариев е работил в секретната „Служба 7” на ПГУ на ДС. Името на Сариев нашумя покрай апартамента, който е предоставил на финансовия министър Владислав Горанов.
Ето какво написа Николчев:
„Във връзка с публикациите ми тук за случая с министър Горанов и връзката му с Иван Сариев отбелязвам, че документите от архива на ДС са ме подвели - в тях се споменават две имена с тази фамилия: Иван Сариев и Христо Сариев. В резулат на допълнителна справка по случая стигнах до заключението, че не би могло да се прави връзка с Иван Сариев /по случая Горанов/, става дума за съвпадение на имена. Тук не коментирам другите пластове на "разказа" по този случай, а отбелязвам само обективната истина. При все, че още при повдигането на темата отбелязах, че единствената цел на коментарите ми, а по-късно и на изнесените архивни документи от архива на ПГУ е търсенето на истината, в случая изказвам извинение както на Иван Сариев /Горанов/, така и на всички, последвали ме в моите постинги. Разказът за ДС трябва обаче да продължи, надявам се още по-точно и обективно!”