Какво видя фейсбук на червения пленум: БСП вече няма лидер, а Пунта Мара

Браво – в листата на столетницата нищо българско, нищо демократично, нищо градивно!

Ще я спаси ли руското знаме?

Ще я спаси ли руското знаме?

След вчерашния инфарктен пленум на БСП три неща станаха пределно ясни:
1. Столетницата иска да изпрати в Европейския парламент отбор от московски троянци. 
2. Партията на иска повече да скляпа чинно пред вживялата се в ролята на богоизбран вожд Корнелия – бламираха листата й за евродепутати, пренаписаха я.
3. БСП няма повече лидер, Нинова отказа да носи отговорност за изборния резултат.

Ето как фейсбук видя и оцени червения цирк:

Ралица Ковачева, журналист:
„Тая конспирация, че Корнела Девил е монтирана като скритото оръжие на Иван Костов за унищожаване на левицата, дали е правдоподобна или самата левица си е напълно самодостатъчна сама и без конспирация?”

Александър Йорданов, бивш преседател на парламента:
„Това е положението: Офщорничка плюс съсипник на България и още русофляци – антиевропейски отбор!  Не се дразнете от израза "офшорничка". При комунизма имаше понятие "знатна тъкачка". Сега е времето на "знатните офшорнички". Те тъкат на няколко стана, изтъкават си платното и ритват кросното. Днешната "знатна тъкачка" срита дори довчерашния си приятел. Така е в отбора на "знатните". Там да си Гечев е чест. По негово време България бе заприличала на днешната Мадуровска  Венецуела: огромна инфлация и заплата от 30 днешни български лева месечно. Пенсията – 20 лева. За награда – и той в отбора на "знатната офшорничка". Има народ да пати!”

Иван Ибришимов, журналист:
„Извод от пленума на БСП, с извинение, на полуруски: Труба рубает - играет джаз,танцует "вуги" рабочий клас! В чест на олигарха Нинова...”

Тома Биков, депутат:
„БСП сменя Пирински с Румен Гечев, а Янаки Стоилов е в челото на листата. Очаквам догодина Стоичков да стане голмайстор на световното по футбол, а аз да завърша седми клас  :)”

Константин Мишев, Ню Йорк:
„Лидер (лидерка) ли е Корнелия Нинова? Имаше дни, когато се възхищавах на нейни решения и готовност за борба, въпреки че нямам нищо общо с БСП. Ами ценя опонентите си, когато покажат характер.
Вчера Корнелия показа, че няма нищо общо с лидерите. Поредното разочарование. На мен ми стана мъчно как тази жена плю на всичко, което беше направила.
Как постъпва лидер (лидерка), ако е бламиран(бламирана) на висш форум на собствената си партия?
Или подава оставка, или поема отговорност и продължава битката.
Корнелия Нинова не направи нито едно от двете възможни неща. Прехвърли отговорността върху колективния орган, който бламира нейната листа. Ами какво прави начело на партията при това положение? 
Или се оттегляш, или продължаваш борбата. Не....тя каза, че не би носила отговорност ако БСП загуби изборите. За какво при това положение да носи отговорност? За цвета на стените на "Позитано" ли? Или за мебелите в партийната централа.
Много съм разочарован, наистина.
Балкански пунти мари....както казва Бойко Борисов.
Как се върви след лидер, който не желае да поеме отговорност? При това в навечерието на избори!”

Асен Генов, блогър:
„Кариеризмът си има име – Ваня Григорова и Иво Президентски Христов. Единият е в листата на БСП. Другата го раздава независима. Двамата (като част от кръга “Аспекто и съпруги") бяха сред най-отявлените критици на юнските протестиращи, обвинявайки ги в домогване до властта. Никой обаче не е стигнал по-високо в протестния кариеризъм от двамата - единият е началник на кабинета на льотчика и.д. президент, а другата – съветник на шефа на "Подкрепа"...”

Доц. Ммчил Дойчев, политолог:
„За Родину, за Путина! С евразийци и националсоциалисти към разрушаване на Европейския съюз - браво на БСП - нищо българско, нищо демократично, нищо градивно!
Включването в листите на БСП на Иво Христов, означава, че Нинова чувства Радев като заплаха и иска до го лиши от "мозък".”

Евгени Михайлов, бивш депутат от СДС, кинорежисьор:
„По татковците и дядовците ще ги познаете!
Третата в листата на БКП/БСП, "млада европейска надежда" Цветелина Пенкова, през 2016 подкрепяла с две ръце кандидатурата на Ирина Бокова за ООН. 
Найс, а!?  :)
Московските троянски коне не трябва да имат място в Европейския парламент!”

Иван Сотиров, бивш депутат от СДС:
„Нинова взе главата на почти всички висши БСП кадри за разлика от „антикомунистическите” лидери, които не пипнаха нито един.”

Антон Тодоров, политолог:
„Червеният пленум бламира лидерката си, пренареди листата на Корнелия Нинова след инфарктно заседание. Оковете я в пранги!”

Александър Симов, депутат:
„Не се хваля много. Само малко. БСП вади жестока листа!:)))) Не се отказвам от оценката си за листата на БСП. А за фините политически настройки ще ползвам преференция  :))))”